Hayvanat Bahçesi’nde bayram yoğunluğu « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

30 Nisan 2024 - 10:30

Hayvanat Bahçesi’nde bayram yoğunluğu

Hayvanat Bahçesi’nde bayram yoğunluğu
Son Güncelleme :

11 Temmuz 2022 - 12:06

17 views

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Kurban Bayramı’nda da ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni bayramın ilk 2 gününde yaklaşık 22 bin kişi ziyaret etti.

 

Kurban Bayramı’nın ilk günü kurbanlarını kesen Gaziantepliler, ilk gün öğle saatlerinden itibaren hayvanat bahçesine akın etti. Bayram tatilini iyi bir şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar, dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde yoğunluk oluşturdu. Toplam 350 türden 7 bin 500’ü aşkın hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, bayramın ilk iki günü Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya başladı.

 

“2 günde yaklaşık 22 bin kişiyi ağırladık”

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, bayramın ikinci gününden itibaren ziyaretçi yoğunluğunun başladığını belirterek, “Gaziantep Hayvanat Bahçesi Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3’üncü, Dünya’nın ise 4’üncü büyük doğal yaşam merkezidir. Burada farklı barınaklar ve değişik sosyal etkinlikler bulunuyor. Kurban Bayramı’nın ilk günü ziyaretçi sayımız biraz düşüktü. Ancak ikinci gününden itibaren ziyaretçi sayımızda artış yaşandı. İki günde yaklaşık 22 bin kişiyi ağırladık. 9 günlük bayram süresince de yaklaşık 45 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz. Her geçen gün ziyaretçi sayımız daha da artmakta” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.