YENİ BİR ZAM KAPIDA « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

30 Nisan 2024 - 09:20

YENİ BİR ZAM KAPIDA

YENİ BİR ZAM KAPIDA
Son Güncelleme :

06 Ekim 2022 - 21:30

Sofraların vazgeçilmezi olan yumurta, artan fiyatları yüzünden sofralardan uzaklaşmaya başladı. Yem, enerji, ambalaj ve nakliye gibi  maliyetlerin artması yüzünden kolisi 65 -70 TL arasında satılan yumurta nerdeyse her hafta zamlardan nasibini alıyor.  Yumurta fiyatlarına tepki gösteren vatandaşlar “Soframızda bir yumurta vardı. Şükür artık onu da yiyemiyoruz. Tavuklar sanki yumurta değil altın doğuruyorlar” diye konuştular.

Yüksek enflasyon ve peşpeşe gelen zamların ardından yem, enerji, ambalaj ve nakliye maliyetleri arttı. Son 2 aydır ciddi anlamda büyük artış yaşanan Yumurta fiyatlarına zam üstüne zam geldi.  Bir yılda yüzde yüzden fazla zamlanan yumurtanın yanına neredeyse hiç yaklaşılmaz oldu. Yumurta üreticileri artan fiyatlardan şikayetçi olduklarını dile getirirken, Gaziantepli vatandaşlar ise “Tek beslenebildiğimiz bir yumurta kalmıştı oda zamlandı” dedi.

Protein deposu olarak bilinen yumurta bir kez daha fiyatıyla gündeme oturdu. Bir yılda yüzde 200’e yakın zamlanan yumurtanın  fiyatı  yine tırmanışa geçti. 30’lu yumurtanın etiketi en uygun 65-70 lira olurken organik yumurtanın tanesi neredeyse 5 liraya dayandı.

ÇOT. “İKİ KOLİ ALAN MÜŞTERİM BİR KOLİ ALIYOR”

Yumurta fiyatlarının yükselmesi bizleri de zarara sokuyor diyen Cuma Çot, “Yumurta fiyatları aşırı pahalı, özellikle şu dönemlerde ekonomi çok kötü. Ben yumurtayı şu an için en uygun 60 TL’ye satıyorum ama normal fiyatı 65 TL olmak zorunda.  Eskiden insanlar 30’lu yumurta alırdı 15’li yumurtanın yüzüne bakmazdı fakat artık insanlar 30’lu yumurta alamıyor. İnsanların ne yazık ki alım gücü çok düştü. Artık iki koli alan müşterim bir koli alıyor. Ben satıcıyım ama biz de tüketici de bu durumdan şikayetçi” şeklinde konuştu.

CAN: “YENİ BİR ZAM KAPIDA”

Yumurta fiyatlarının yerinde durmadığını ifade eden Murat Can, “Eskiden yumurta insanların evinde olmazsa olmaz bir  besindi. Şimdi ise insanlar alamıyor çünkü fiyatlar çok pahalı. 30’lu yumurta fiyatı en uygun 75 TL. Fakat yeni bir zam kapıda. Gün geçtikçe yumurta fiyatları da yükseliyor” diye konuştu.

ARSLAN: “YUMURTA FİYATLARINA ZAM GELECEK”

Hem üretici olan hem de perakende satışı yapan  Mehmet Ali Arslan, “Yumurta fiyatları diğer gıda ürünlerine göre yine bir nebzede olsa uygun bir ürün. Çünkü yumurta üretimi de oldukça masraflı, fiyatların bu kadar yükselmesinde üreticinin de suçu yok. Önümüzde ki günlerde üretim olmadığı için yumurta fiyatlarına zam gelecek” dedi.

DEMİR: “EMEKLİ MAAŞI İLE GÜCÜMÜZ YETMİYOR”

Yumurta fiyatlarının çok yüksek olduğunu ifade eden Servet Demir, “Yumurta fiyatları çok pahalı, eskiden ucuz diye aldığımız yumurta artık evimize giremeyecek gibi duruyor.  Bir emekli maaşı ile gücümüz yetmiyor. Allah vatandaşın yardımcısı olsun. Beslenebileceğimiz bir tek yumurta kalmıştı. Bu gidişle oda zor gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

GÜMÜŞ: “HER HAFTA YUMURTA FİYATLARI DA DEĞİŞİYOR”

Yumurta fiyatlarının yerinde durmadığını söyleyen Haluk Gümüş, “Çocuklarım okula gidiyor ve mecburen sürekli almak zorundayım. Fakat şu anki fiyatlar oldukça yüksek. Allah olmayana yardım etsin. Her hafta yumurta fiyatları da değişiyor. Geçen hafta 60 TL’ye aldığım yumurtayı bu hafta 70 TL’ye aldım. Sürekli de zam geliyor. Şu an için her şey çok pahalı” dedi.

 

YILMAZ: “ŞU EKONOMİDE NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRIYORUZ”

Ekonomik krize  bir çare bulunması gerektiğini ifade eden Güler Yılmaz, “Yumurta fiyatları çok yüksek, her şey çok pahalı, hayatımız kaymış. Artık şu ekonomide ne yapacağımızı şaşırıyoruz.  Mecburen alışveriş yapıyoruz ama artık Lütfen artık bir çare bulsunlar, bu gidişat iyi değil” diye konuştu.

 

 

 

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN