11 EKMEK SATIŞ BÜFESİNİN İLK GÜNÜNDE 12 BİN EKMEK TÜKETİCİYLE BULUŞTU « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

19 Nisan 2024 - 03:09

11 EKMEK SATIŞ BÜFESİNİN İLK GÜNÜNDE 12 BİN EKMEK TÜKETİCİYLE BULUŞTU

11 EKMEK SATIŞ BÜFESİNİN İLK GÜNÜNDE 12 BİN EKMEK TÜKETİCİYLE BULUŞTU
Son Güncelleme :

13 Eylül 2022 - 20:21

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma  Şahin, “Milli Eğitim Bakanımız geldiğinde ekmek üretimi konusunda  bir protokol yapmıştık. Bakanımız o kadar çok beğendi ki bunu bir Türkiye projesine çevirdi. ‘’ dedi.

Halk Yiyecek ve İçecek Dağıtım İşletmeleri (HAYDİ) büfelerinin ekmek imalatını üstlenen okullardan GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki ekmek üretim tesisini Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ziyaret etti

Merkez ilçelerde hizmet vermeye başlayan Halk Yiyecek ve İçecek Dağıtım İşletmeleri (HAYDİ) büfelerinin ekmek imalatını üstlenen okullardan GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki ekmek üretim tesisini Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ziyaret etti. Ziyarette, ekmek üretim süreci hakkında teknik bilgi alarak imalat sürecini takip eden Vali Gül ve Başkan Şahin, okulda üretilen ekmekleri tattı.

GÜL: İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZ BİNA ÂDETE BİR FABRİKA GİBİ

Ziyarette açıklamalarda bulun Gaziantep Valisi Davut Gül, meslek liselerinin hayatın her alanında olduğunu söyledi. Gül okulun bir fabrika gibi çalıştığını dile getirirken, “Özellikle son yıllarda meslek liselerinde öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için çeşitli üretimler yapılıyor. Bizim içerisinde olduğumuz bina âdete bir fabrika gibi. Atölyeleri çok geniş, çok nitelikli, çok hijyenik. Burada tek sıkıntımız vardı: Ürettiğimiz ürünleri kime satacağız? Burada Büyükşehir Belediye başkanımız kendi sistemini kurarak, üreteceğimiz ekmeği satın almayı garanti etti. Biz burada öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, usta öğreticilerimiz ile birlikte hijyenik şartlarda uygun maliyetle ekmek üretiyoruz, büyükşehire teslim ediyoruz. Büyükşehir de kendi zinciri içerisinde bunu planlıyor.” dedi.

ŞAHİN: KAPASİTEMİZİ TALEBE GÖRE ARTTIRACAĞIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise projenin hayata geçmesiyle vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldıklarını söylerken gelen talep üzerine kapasitelerini artırabileceklerini dile getirdi. Şahin, “Milli Eğitim Bakanımız geldiğinde bir protokol yapmıştık. Bakanımız o kadar çok beğendi ki Konya’ya gidince bunu bir Türkiye projesine çevirdi. Meslek lisesi hakikaten ara elemanın yetişmesine çok büyük bir fırsat veriyor. Hayatın her alanındalar. Ekmek temel gıda maddesi ve nimet. Bu gün gıda enflasyonun yaşandığı dünyada en önemli parametre ekmek fiyatı. Gaziantep Büyükşehir olarak öğrencilerimizin, usta öğreticilerimizin, hocalarımızın içinde olduğu, en kaliteli unun, en hijyen şartlarda üretildiği ekmeği alıyoruz. Arkadaşlarımız hızlı bir sistem kurdu.  HAYDİ diye bir büfe sistemini hayata geçirdik. Büfelerimizi yerleştirdik. İçindeki personelimizi eğittik. Kaliteli ekmeği daha uygun maliyetle, daha uygun fiyata vatandaşlarımıza ulaştıracak bir model oluşturduk. Aslında bir Gaziantep modeli yine. Dün (Pazartesi) ilk ekmeğinizi dağıttık. Çok büyük bir memnuniyet var. Vatandaşımız ne kadar memnun kalırsa ne kadar talep ederse geriye dönüp üretim kapasitemizi ona göre arttıracağız.” dedi.

“SEVEREK YAPIYORUM”

Tesiste üretim yapan öğrencilerden Melisa Azgın, “Bura aşçılık okuyorum. Yeni makinalar tanıyoruz. Güzel oluyor. Severek yapıyorum eğleniyorum. Burada ücret alıyorum.” şeklinde konuştu.

“OKULDAN MEZUN OLDUĞUMUZDA ÇOK İŞİME YARAYACAK”

Lise 2’ye giden Gazi Polat ise “Yoğun geçiyor. Burada ustalarımızdan, öğretmenlerimizden ekmek yapmayı öğreniyorum. Okuldan mezun olduğumuzda çok işime yarayacak” dedi.

11 EKMEK SATIŞ BÜFESİNİN İLK GÜNÜNDE 12 BİN EKMEK TÜKETİCİYLE BULUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gazi şehirlilerin daha ucuz ekmek satın alabilmesi için hayata geçirilen HAYDİ’lerin 17’si Şehitkamil’e, 15’i Şahinbey’e yerleştirildi. Sayısı 32 olan satış yerlerinin 11’i aktif olarak şehirde hizmet vermeye başladı. Kâr amacı gütmeden satışların yapıldığı işletmelerde, ekmeğin fiyatı 3 lira olarak belirlendi.

GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ürettiği makinaları kullanarak ekmek satışının ilk gününde ürettiği yaklaşık 17 bin ekmeğin, 12 binini tüketiciyle buluşturdu. Büfelerin tamamının şehrin belirlenen noktalarına konmasıyla ekmek üretim kapasitesi 50 bine ulaşacak.

Ekmek fabrikasının hizmet vermeye başlamasıyla satış büfelerinde; francalı tipi ekmekler ile köy, ekşi mayalı, tam buğday unlu, rol, hamburger, tost, kepekli, mısır ekmeği gibi çeşitlendirilmiş ekmekler, glütensiz unla yapılan ürünler ve diğer unlu gıdalardan oluşan birçok ürün de yer alacak.

 

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.