2022 FIFA Dünya Kupası’nda dijital etkiyi Türkler oluşturacak! « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

18 Nisan 2024 - 19:04

2022 FIFA Dünya Kupası’nda dijital etkiyi Türkler oluşturacak!

Bu yıl 21 Kasım’da Katar’da başlayacak ve birçok “ilk”lerin yer alacağı FIFA Dünya Kupası, bugüne kadar yapılmış en “akıllı” dünya kupası adayı olmaya aday.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda dijital etkiyi Türkler oluşturacak!
Son Güncelleme :

15 Mart 2022 - 13:04

26 views

Stadyumdan aydınlatmaya, havalandırmadan yenilenebilir enerji çözümlerine, engelli izleyiciler için erişilebilir web sitesinden dijital içeriklere onlarca farklı alanda yenilikçi teknolojilere ilk kez tanık olacağımız Dünya Kupası’nın tüm dijital iletişimi ise Türk ajans GAIA&INFLOW Network’e emanet.

2022 FIFA Dünya Kupası için geri sayım başladı. 21 Kasım 2022 tarihinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşecek ve 18 Aralık’taki final maçıyla son bulacak 22’nci FIFA Dünya Kupası, Orta Doğu Bölgesi’nin ilk Dünya Kupası olarak tarihteki yerini aldı. Aynı zamanda pandemi sonrası düzenlenen ilk büyük etkinlik olarak tüm dünyada heyecan yaratan FIFA, 3 milyonu aşkın fiziksel izleyicinin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca taraftarlarla dijital dünyada da buluşmaya hazırlanıyor.

Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda, stadyumdan aydınlatmaya, havalandırmadan yenilenebilir enerji çözümlerine, web sitesinden dijital içeriklere onlarca farklı alanda yenilikçi teknolojilere ilk kez tanık olacağız. Bugüne kadar gerçekleştirilen en “akıllı” dünya kupası olarak da tarihe geçecek olan dev organizasyonun dijital iletişiminde ise bir Türk ajans GAIA&INFLOW Network da var.  

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda ilk kez göreceğimiz teknolojiler

Soğutma teknolojisi- Katar’ın iklimi nedeniyle ilk kez Kasım ayında düzenlenen Dünya Kupası’nın stadyumu, dışarıdaki hava kaç derece olursa olsun, yaklaşık 26 derece gibi optimum bir sıcaklığı koruyacak şekilde tasarlandı. Geleneksel soğutma teknolojilerine kıyasla yüzde 40 oranında daha verimli olan bu teknoloji, bu dünya kupasının aynı zamanda “en sürdürülebilir” olmasını da sağlıyor.

Yenilenebilir enerji çözümleri- Üstelik tek sebep soğutma değil. Karbonsuz bir mücadele için mümkün olan her noktada yenilenebilir enerji çözümleri kullanılıyor. Buna stadyumun çevrelerine ve park yerlerine önceden yerleştirilmiş güneş panelleri de dahil. 

Geri çekilebilir çatılar- Çatıların tasarımıyla ısıtmak ve soğutmak için gerekli enerji minimuma indiriliyor.
 
Akıllı Wi-fi ve şarj üniteleri- Hazırlanan bu ünitelerde kullanılan rüzgar türbini ve güneş panelleriyle mobil cihazlarınızı kablosuz olarak şarj edebildiğiniz gibi Wi-fi imkanlarından da faydalanabilirsiniz.
 
Engelli ve hareket kabiliyetine sahip kişiler için kapsayıcı teknoloji- Görme engelliler için hazırlanan sesli betimlemeler, dijital içerikler, işitme engelliler için hazırlanan görsel navigasyon teknolojileri ile 2022 FIFA Dünya Kupası, tarihin en erişilebilir Dünya Kupası olmayı da başarıyor. 

“22 pazardan sorumluyuz”

İki yıl önce uluslararası 13 ajansın katıldığı 22. FIFA Dünya Kupası Sosyal Medya Yönetimi konkurunu kazanan ve Dünya Kupası Tanıtım Komitesi ile sözleşme imzalayan GAIA&INFLOW Network, Arapça konuşan ülkeler başta olmak üzere aralarında Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Körfez bölgelerinin bulunduğu 22 ülkede, dünya kupasının tüm dijital iletişim ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Çalışmalara çok öncesinde başladıklarını ve içerik süreçleri, yaratıcı entegrasyon, influencer pazarlama faaliyetleri, dijital reklamlar, sürdürülebilir paydaş iletişimi gibi birçok alanda bu dev organizasyona destek vereceklerini açıklayan INFLOW Network ve GAIA Kurucu Ortağı Neşet Dereli, “Son 1,5 yıldır bu konuya odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İngilizce, Çince ve İspanyolca dillerinde iletişimden sorumlu olan global ajansların gerçekleştirmekle yükümlü oldukları faaliyetlerin toplam 22 pazardaki ana sorumlusuyuz. Bu projemizle spor ve futbol endüstrisinde dünyanın en iyi ajanslarıyla aynı ağı paylaşıyoruz. Tanıtım faaliyetleri kapsamında diğer resmi ajanslarla birlikte hareket ederek, bu organizasyonun global gücünü pekiştirirken, tüm dünyada sürdürülebilir tanıtım faaliyetleri yürütmekten sorumluyuz” dedi.

Globaldeki ilk “Influencer Dünya Kupası”nı da gerçekleştireceklerini ekleyen Dereli, “4 kıtadan oluşturduğumuz influencer takımlarını Doha’da 6 günlük bir turnuva için ağırlayacağız. Bu projeyle 120 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” diye ekledi.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.