2023 Anestezi Maaşları: Anestezi Doktoru, Teknikeri ve Hemşiresi Ne Kadar Maaş Alır? « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

26 Nisan 2024 - 03:22

2023 Anestezi Maaşları: Anestezi Doktoru, Teknikeri ve Hemşiresi Ne Kadar Maaş Alır?

2023 Anestezi Maaşları: Anestezi Doktoru, Teknikeri ve Hemşiresi Ne Kadar Maaş Alır?
Son Güncelleme :

06 Ocak 2023 - 14:01

60 views

Anestezi, cerrahi müdahale öncesi hastanın ameliyata sorunsuz ve güvenli bir şekilde hazırlanmasıdır. Anestezi doktoru, hemşiresi ve teknikerinin farklı farklı görevleri vardır. Bunların başında ameliyat öncesi hastayı hazırlamak vardır. Anestezi dalında maaşlar kıdem, derece ve sektöre göre değişmektedir. 

class=”medyanet-inline-adv”>

Anestezi Maaşları 2023 

Anestezi maaşları kişinin kıdem, derece ve çalıştığı sektöre göre değişir. Anestezi doktoru, anestezi teknikeri ve anestezi hemşiresinin görevleri ve kıdemleri birbirinden farklıdır. Bu nedenle maaşları da aynı değildir. Doktorlar daha fazla maaş alırken anestezi teknikeri daha az maaş alır. 

Anestezi Doktor Maaşı Ne Kadar? 

Anestezi teknisyeni olmak için 2 yıllık bir ön lisans programından mezun olmak yeterli iken anestezi doktoru olmak için ise 6 yıl boyunca tıp fakültesinde eğitim almak ve TUS’a girerek 4 yıl boyunca da uzmanlık eğitimi almanız gerekir. Anestezi doktoru maaşı bu yüzden teknikere göre fazladır. Doktorların maaşı ortalama 25 bin TL bandındadır. 

Anestezi Teknikeri Maaşı Ne Kadar? 

class=”medyanet-inline-adv”>

Mesleğe yeni başlayan anestezi teknikeri ortalama 11 bin 500 TL civarında maaş alırken, uzun yıllardır çalışan, evli ve çocuklu olan kişiler ise 13 bin 500 TL ile 14 bin 500 TL arasında gidip gelmektedir. 

Anestezi Hemşire Maaşı Ne Kadar? 

Meslek hayatına yeni atılan bir anestezi hemşiresi en düşük 11 bin TL kadar maaş alıp bu oran 13-14 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.