2023 Beyin Cerrahı Maaşı: En Düşük ve En Yüksek Beyin Cerrahı Maaşları Ne Kadar? « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

27 Nisan 2024 - 09:25

2023 Beyin Cerrahı Maaşı: En Düşük ve En Yüksek Beyin Cerrahı Maaşları Ne Kadar?

2023 Beyin Cerrahı Maaşı: En Düşük ve En Yüksek Beyin Cerrahı Maaşları Ne Kadar?
Son Güncelleme :

06 Ocak 2023 - 14:02

47 views

Bir diğer ismi Nöroşirürjiyen olarak geçen beyin ve sinir hastalıkları alanında doktor olan kişilere beyin cerrahı denir. Maaşları özel veya devlette çalışmalarına göre değişir. Bunun dışında kademe ve derece maaşlara etki eden faktörler arasında yer almaktadır.  

class=”medyanet-inline-adv”>

Beyin Cerrahı Maaşı 2023 

Beyin cerrahı maaşı kıdem ve dereceye göre değişir. Asistan beyin cerrahı daha az maaş alırken beyin cerrahları daha yüksek tutarlarda ücret almaktadır. Ayrıca özel ve devlet kurum farkı da vardır. Özel hastanelerin maaş politikası birbirinden farklıdır.  

Bu yüzden beyin cerrahı maaşı ile ilgili kesin bir şey söylenemez. Ancak özelde çalışan uzman ve deneyimli bir beyin cerrahının maaşı 40 bin TL 60 bin TL arasında maaş alabilmektedir. Devlet kurumunda çalışan bir beyin cerrahının maaşı kıdem ve derecesine göre değişir. Ortalama maaşı 25 bin TL ile 45 bin TL arasında değişebilmektedir.  

Asistan Beyin Cerrahı Maaşı Ne Kadar? 

Asistan beyin cerrahı maaşı da kamu veya özel sektöre göre değişmektedir. Devlet hastanelerinde asistan beyin cerrahı maaşı 12 bin TL ile 20 bin TL arasındadır. Özel hastanelerde ise bu oran ortalama 17 bin TL ile 22 bin TL arasında gidip gelmektedir.  

class=”medyanet-inline-adv”>

En Düşük Beyin Cerrahı Maaşları Ne Kadar? 

Beyin cerrahı maaşları kıdem ve dereceye, çalıştıkları sektöre göre değişiklik göstereceği için kesin bir şey söylenemez. Ortalama en düşük beyin cerrahı 25 bin TL’den başlamaktadır. 

En Yüksek Beyin Cerrahı Maaşları Ne Kadar? 

Beyin cerrahı maaşları kıdem ve dereceye, çalıştıkları sektöre göre değişiklik göstereceği için kesin bir şey söylenemez. Ortalama en yüksek beyin cerrahı 55 bin TL bandındadır.  

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDoktor Maaşları 2023: Aile Hekimi, Uzman, Pratisyen, Doktor Maaşı Ne Kadar?Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRAile Hekimi Maaşı 2023: En Düşük ve En Yüksek Aile Hekimi Maaşları Ne Kadar?Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRHemşire Maaşları 2023: Başhemşire ve Hemşireler Ne Kadar Maaş Alır?Haberi Görüntüle

 

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.