YATIRIMLAR DEVAM EDECEK « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

19 Nisan 2024 - 02:05

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
Son Güncelleme :

15 Nisan 2022 - 21:25

14 views
Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, “Kriz fırsattır deyip büyüme planlarımıza sadık kaldık. Pandemi döneminde özellikle vücut direncini yüksek tutan gıdaların üretimine öncelik verdik. 2021 yılını yüzde 10 büyüme ile kapattık. 2022 yılında da yüzde 15’lik bir büyüme hedefliyoruz.’’ Dedi.
Seyidoğlu Gıda, 3 farklı marka ve 350 çeşit ürün çeşidiyle üretim yapan sektörünün en büyük ilk 2 firmasından biridir. Tatlı çeşitleri, Helva, reçel, tahin, pekmez gibi geleneksel lezzetlerin üretimini yapmaktadır.600’e yakın çalışanı ve yıllık 500 milyon TL civarında cirosu vardır. Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, “Bu Ramazan’ın Seyidoğlu için çok özel bir yeri olacak. İstanbul genelindeki 11 mağazamızda Ramazan coşkusunu tüm misafirlerimize hissettirecek bir konsept hazırladık. 2 yeni fabrikamızın da devreye girmesi sayesinde üretim kapasitemizi artırdık. Mağazalarımızda yenilikler yaptık. Ramazanın ülkemize bereket ve huzur getirmesin temenni ederim” dedi.
YATIRIMLAR SÜRECEK
Seyidoğlu Gıda için 2021 yılının yatırım ve büyüme bakımından bir dönüm noktası olduğu bilgisini veren Göksu, “Biz 2021 yılında yatırım ve satın almalara öncelik tanıdık. İlk olarak İstanbul Hadımköy’deki fabrikamıza ek olarak 10 milyon TL yatırım ile yeni bir tesisin inşaatını tamamladık. Bu tesisle üretim kapasitesini 2 katına çıkarırken halihazırda 8 bin metre kare olan kapalı üretim alanımızı 16 bin metrekareye, günlük 20 ton olan üretimi de 35 tona çıkardık. Ayrıca 2021 son çeyreğinde Bursa Nilüfer’de 2 bin metre kare alana sahip bir tahin üretim tesisini satın aldık. Yeni tesiste modernizasyon ve altyapı çalışmalarıyla birlikte 5 milyon TL yatırım planlıyoruz. Bu tesis özellikle tahin işleme ve yarı mamül alanında genel operasyonumuza destek verecek” diye konuştu.
DOĞAL ÜRÜNLER KULLANIYORUZ
Seyidoğlu Gıda olarak ekonomide yaşanan durgunluğa rağmen yatırımlara hiçbir zaman ara vermediklerini ifade eden Göksu, “Kriz fırsattır deyip büyüme planlarımıza sadık kaldık. Pandemi döneminde özellikle vücut direncini yüksek tutan gıdaların üretimine öncelik verdik. 2021 yılını yüzde 10 büyüme ile kapattık. 2022 yılında da yüzde 15’lik bir büyüme hedefliyoruz. Gıda sektörü şu anda dünyanın en kritik öneme sahip sektörlerinden biri haline dönüştü. İnsanlar el değmeden sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmak istiyor. Bu alanda tam otomasyon ve endüstri 4.0 alanındaki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Akıllı fabrika konseptinde yatırımlara ağırlık veriyoruz. Helvalarımızda früktoz şurubu ve glikoz asla kullanmıyoruz. Faydalı tatlı sloganıyla çocuklara helvayı sevdirmek için çizgi film karakteri Rafadan Tayfa ile lisans anlaşması yaptık. Ünlerimiz Türkiye’nin tamamı yanı sıra dünya genelinde 35 ülkede, Wall Mart, Asda, Tesco, Morrisons ve carrefour gibi global zincirlerde satılması bizi sektörde üst lige taşıyan gelişmeler oldu. Kurda yaşanan yükseliş sonrası ihracat pazarlarımız daha büyük bir önem arz etmeye başladı. İhracat yaptığımız ülke sayısını artırma ve yeni pazaralar bulma adına dünya genelinde düzenlene tüm önemli gıda fuarlarına katılmaya çalışıyoruz” dedi.
GÜNDE 1 MİLYON PAKET ÜRETİME ULAŞTIK
Ev dışı tüketim pazarında Seyidoğlu Gıdanın önemli bir oyuncu olduğu bilgisini veren Göksu, “Günde 1 milyon paket piknik adı verilen 20-30 gramlık kahvaltılık ürün üretmeye başladık. Yeni fabrikamızın devreye girmesiyle birlikte bu rakamı yıllık 500 milyon adete çıkaracağız. Sadece cezaevlerine ayda 10 milyon tek öğünlük helva ve reçel gönderiyoruz.
YATIRIM YAPMAYI VATAN BORCU OLARAK GÖRÜYORUZ
Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu Seyidoğlu Gıdanın yarım asrı aşkın bir geleneğin devamı olduğunu belirterek, “Kazandığımız her kuruşu yatırım ve istihdam olarak harcıyoruz. Ülkemizin geleceğine yatırım yapmayı vatan borcu olarak gören bir anlayışa sahibiz. Kayınpederim rahmetli Habeş Seyidoğlu’ndan devraldığım bayrağı ben de oğlum Mehmet Göksu’ya devrettim. Şirket felsefemiz gereği asla kaliteden ödün vermeden güvenilir sağlıklı gıdalar üretmeyi kendimize hedef olarak gördük. Seyidoğlu Gıda sektöründe pek çok alanlarda öncü ve ilkleri başaran bir firmadır. Bu azimle devam ederek Global bir gıda devi olma yolunda adım adım ilerliyoruz” dedi.
YATIRIMLAR DEVAM EDECEK
2021 yılında alt yapı ve modernizasyon yatırımlarına devam edeceklerini ifade eden Göksu, “Fabrika yatırımlarımızın yanı sıra üretimde tam otomasyona geçme, mağazalaşma ve ürün çeşidini artırma alanlarında yeni yatırımlar planladık. Afrika ve Avrupa için Lojistik merkezleri kurma ve Global bir gıda devi olma yolunda yatırımlarımız devem edecek” diye konuştu.
SEYİDOĞLU’NDAN RAMAZANA ÖZEL HAFİF TATLILAR SERİSİ
Geleneksel lezzetlerin üreticisi Seyidoğlu Gıda, Ramazan ayına özel tok tutan hafif tatlılardan oluşan özel bir seri hazırladı. Sadece helvamarket.com online satış mağazasına özel Ramazan paketleri hazırlayan Seyidoğlu Gıda, pandemi döneminde vücut direncini yükselten ve tok tutan ürünleri tüketiciye indirimli fiyata sunuyor.
Seyidoğlu Gıda, hem tok tutacak hem de metabolizmayı yormayacak hafif tatlılardan oluşan özel bir seri ile tüketicinin karşısına çıkacak. Ramazan hazırlıklarının aylar öncesinden başladığını anlatan Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, “www.helvamarket.com sitemizde ramazana özel kampanyalı setler hazırladık. Ramazan ayında Baklava, Güllaç ve Kadayıf gibi tatlılarımız her zaman çok talep alıyor. Özellikle son yıllarda daha hafif tatlılara ise rağbet var. Seyidoğlu olarak 400’den fazla ürün çeşidimizin yanında Ramazan ayına özel bir tatlı serisi hazırladık.  Bol cevizli yaz helvası, tropikal meyveli helva çeşitleri, kalorisi yüzde 60 daha düşük organik tahinli baklava çeşidimiz, traliçe, güllaç, kağıt helva, aşure, sütlü tatlılar ve pasta çeşitlerinden oluşan düşük kalorili tatlılar hazırladık. Mağazalarımızdan veya online satış sitemizden tüketici ürünlerimize ulaşabilir” diye konuştu.
Seyidoğlu’nun geleneksel lezzetleri yeni neslin seveceği modern ve özgün lezzetlerle harmanladığını ifade eden Göksu, “Çocuklar ve gençler yeni ürünlerimizi tattığında çok beğeniyor. Hem sağlıklı hem besleyici özelliği olan tahin, pekmez gibi ürünleri sevdirmek için karışımlar yeni formüller kullanarak üretim yapıyoruz” diye konuştu.
ÇOCUKLARA SAĞLIKLI GIDALAR ÜRETECEĞİZ
Yeni tesislerinde çocuklara dönük üretimin öncelikli olacağını ifade eden Göksu, “Rafadan Tayfa başta olmak üzere pek çok çizgi film karakteriyle lisans sözleşmeleri imzaladık. Çocuklara tahin pekmez gibi geleneksel lezzetlerimizi sevdirmek için önemli yatırımlar yapıyoruz. Ambalajından içeriğine kadar tamamen yeni tariflerden oluşan 30 ürün çeşidinin üretimine başladık. Özellikle pandemi ile birlikte vücut direncini artıran tahin pekmez ürünlerine aşırı bir talep oluştu. Sıcak yaz aylarına özel daha düşük kalorili ve gençlerin seveceği 5 yeni yaz helvası ürettik. Karışık meyveli, Cevizli, kuru incirli, bademli ve fındıklı içerikleriyle üretilen yaz helvaları tatlı severlerin beğenisine sunuldu. Bu çalışmalarımızla gençlere ve çocuklara helva ve tahin ürünlerini sevdirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Sultanbacı markasıyla toplam 11 mağaza ile faaliyet gösteren firma, Özellikle baklava başta olmak üzere tatlı çeşitlerini Sultanbacı markasıyla üretmektedir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.