VALİLERE BASKI YAPMAKLA UĞRAŞMAYIN « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

29 Mart 2024 - 17:56

VALİLERE BASKI YAPMAKLA UĞRAŞMAYIN

VALİLERE BASKI YAPMAKLA UĞRAŞMAYIN
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2022 - 22:06

10 views

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gaziantep’te miting yapmak için başvuru yaptıkları 4 meydana da red cevabının verilmemesinin demokrasi açısında üzücü ve ayıp olduğunu söylerken Gaziantep Valiliği’de yaptığı yazılı açıklamada,olayın doğru olmadığını ve evrakta sahtecilik yapıldığını ve konuyla ilgili suç duyurusu yapılacağını açıkladı. DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gaziantep’te miting yapmak için başvuru yaptıkları 4 meydana da red cevabının verilmemesinin demokrasi açısında üzücü ve ayıp  olduğunu söylerken Gaziantep Valiliği’de yaptığı yazılı açıklamada,olayın doğru olmadığını ve evrakta sahtecilik yapıldığını ve konuyla ilgili suç duyurusu yapılacağını açıkladı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Türkiye’de ilk mitingi Gaziantep’te yapacağız. Ancak burada önce uygun görülen Demokrasi Meydanı, 3 gün sonra uygun görülmedi. Birilerinin eli ayağına dolaştı. Kendi verdiğiniz yazıyı neden değiştirdiniz. Nereden baskı geldi. Önce “uygun” yazılan evrağa sonra “değil” ibaresi ekliyorlar .Yazı kalem farkı ile belli oluyor. Demokrasi meydanında demokrasiyi katlettiler.  Gaziantep’te miting için başvurduğumuz 4 meydanı da red ettiler. Bize daha önce hiç bir etkinliğin yapılmadığı Kalealtı’nda 14 Şehit Anıtı’nın arkasındaki Tur Otobüslerinin Park Alanı’nı layık gördüler. Ama bizim Gaziantep’te öyle bir teşkiletimiz var ki Fizan’da olsa yine miting organize edebilirler. Gelip geçici iktidarlar için devletin valisini bu duruma düşürmeleri çok yazık. Ama bunu yapanlara sesleniyorum: Elinizden geleni ardınıza koymayın. Hodri meydan. Tüm Gaziantep halkını ve DEVA’ya gönül verenleri mitingimize davet ediyorum” dedi.

VALİLERE BASKI YAPMAKLA UĞRAŞMAYIN

Gaziantep’teki mitingimizi, Demokrasi Meydanı’nda yapmak için Valilik’ten talepte bulunduklarına yönelik evrakları gösteren Babacan; “29 Nisan’da Vali ‘Uygun’ notunu düşüyor. Arkadaşlar Antep’e duyuruyor. Ses getiriyor.2 Mayıs’ta ‘Uygun’un yanına ‘değil’ eklemişler. Kimden ne telefon aldınız? Beştepe’ye sesleniyorum. Boşuna valilere baskı yapmakla uğraşmayın. Ben buradayım. Ne istiyorsanız yüzüme söyleyin” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valiliği’de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:”Bazı sosyal medya platformları ve basın mecralarında bir siyasi partinin miting yapmak üzere Demokrasi Meydanı’nın tahsis edilmesini istediği ve kendilerine önce olumlu cevap verildiği, sonrasında değiştirilerek başka bir alanın tahsis edildiğine yönelik iddialara yer verilmiş ve bu haberler üzerine konuyla ilgili bir açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. Maddesi gereğince açık yer toplantı alanları ve yürüyüş güzergahları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin il ve ilçe temsilcilerinin, güzergahın geçeceği il ve ilçe belediye başkanlarının, en çok üyeye sahip üç sendikanın ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının görüşleri alınarak her yıl Ocak ayında Valiliğimiz tarafından belirlenmektedir. 2022 yılında 17.01.2022 tarih ve 47753 sayılı Olur ile açık yer toplanma alanı olarak Çakmak Mahallesi Tur Otobüsleri Park Alanı belirlenmiş ve Valiliğimiz Resmi Web Adresi’nde ilan edilmiştir. Demokrasi ve Atılım Partisi’nin 29.04.2022 tarihinde yapmış olduğu bahse konu açık hava mitingi başvurusu da bu minvalde değerlendirilerek 05.05 2022 tarihinde kendilerine durumu açıklayan resmi cevabi yazı tebliğ edilmiştir. 05.05.2022 tarihinde Demokrasi ve Atılım Partisi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda miting yapılması istemi ile ilgili verilen Etkinlik Bildirimi Yazısına da talebin uygun bulunmadığına dair cevap verilmiştir. 10.05.2022 tarihinde bahse konu siyasi parti tekrar Şehitkamil İlçesi Çakmak Mahallesi Tur Otobüsleri Park Alanı’nda açık yer toplantısı yapmak üzere Etkinlik Bildirimi yazısı göndermiş ve istek 11.05.2022 tarihli Valilik Makam Olur’u ile uygun bulunmuştur.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı sadece seçim dönemlerinde siyasi parti başkanları tarafından kullanılmaktadır. İddialara konu edilen ve Onay verildiğine dair basına yansıyan belge fotoğrafları gerçeği yansıtmamakta olup, söz konusu belge fotoğrafları ile ilgili “Evrakta Sahtecilik”suçundan suç duyurusunda bulunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.