Kit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yardım Kiti Nedir? « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

30 Nisan 2024 - 09:00

Kit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yardım Kiti Nedir?

Kit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yardım Kiti Nedir?
Son Güncelleme :

02 Temmuz 2022 - 11:18

53 views

Kit, macun, anahtar ya da parça anlamlarına gelir. Yardım kiti ise ilk yardım esnasında temek gereksinimlerin olduğu çanta olarak karşımıza çıkar. 

Kit Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kit kelimesi dilimizde birçok anlamlara gelmiştir ve hangi amaca hizmet etmesi gerekirse o anlamda kullanılmaktadır. Kit, TDK sözlük anlamı olarak macun, kilit, anahtar ya da ucuz anlamında kit kelimesinin kullanımı doğrudur. Kit sözcüğünü teknolojik aletlerin ya da eşyaların üzerinde görmek de mümkündür. Bu da kit kelimesinin aynı zamanda parça anlamını taşıdığını gösterir. Yardım kiti ya da ilk yardım kiti olarak da söylem duyabilirsiniz. Bu da yardım için gerekli olan eşyaların olduğu bir çanta anlamına gelir.

Yardım Kiti Nedir?

Yardım kiti ilk yardım kiti ya da ilk yardım çantası olarak da bilinir. Genelde acil durumlarda ya da farklı zamanlarda tıbbi tedavi için ilk yardım kiti kullanılır. İlk yardım kitlerinin içinde pamuk, yara bandı, steril göz pedi, gazlı bez, antibiyotik merhem ya da ağrı kesici, makas, çakı ve cerrahi maske bulunmalıdır. İlaç olarak ise yardım kitinde ağrı kesici, alerjik durumlar için ilaç, böcek ısırıkları ya da yanıklar için losyon ve kişisel ilaçlar bulunmalıdır.

Yardım kiti kurum ya da kuruluşlarda olduğu gibi herkesin evinde de bulunması gereken bir kittir. Acil durumlarda ya da hastalık esnasında bu kit işinize büyük ölçüde yarayabilir. Herhangi bir küçük yaralanmadan ağrılara kadar her türlü durumun tedavisi için gerekli eşyaların yardım kitinde olması gerekir. 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.