İNSANI SEVDİĞİ KADAR AĞAÇLARIDA SEVERDİ « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

19 Nisan 2024 - 02:58

İNSANI SEVDİĞİ KADAR AĞAÇLARIDA SEVERDİ

İNSANI SEVDİĞİ KADAR AĞAÇLARIDA SEVERDİ
Son Güncelleme :

29 Temmuz 2022 - 20:45

12 views

Türkiye’nin en büyük yapay ormanını oluşturan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü Muhterem Okutur, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

 

Gaziantep’te 1950 yılında başladığı ağaçlandırma çalışmalarında 35 bin dekar alanı ormana dönüştüren ve “Yeşil Dede” olarak bilinen Orman Yüksek Mühendisi Muhterem Okutur, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Gaziantep Asri Mezarlıktaki Şireci Cami’nde kılınan ikindi namazını ardından son yolculuğuna uğurlanan Muhterem Okutur’un cenaze törenine Gaziantep Davut Gül, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ve sok sayıda seveni katıldı.
İNSANI SEVDİĞİ KADAR AĞAÇLARIDA SEVERDİ.
Muhterem Okutur’un yeğeni olan Hulusi Aykut Okutur, “Amcam benim için çok kıymetliydi. Ağaçlara çok önem verirdi. İnsanı sevdiği kadar ağacı da severdi. Onun için insan ne ise ağaçta oydu. Keşke herkes onun kadar ağaçlara düşkün olsa, saygı duysa o zaman dünya bambaşka bir yer olurdu” dedi.
ÇOK GÜZEL ANILAR YAŞATTI BİZLERE
Muhterem Okutur’un yeğeni olan Haluk Okutur, “Sadece benim değil herkesin amcasıydı. Çok güzel anılar yaşattı bizlere, çok özel bir insandı. Ağaçlara verdiği önem bize çok örnek oldu. Türkiye’nin yeşillenmesi için çevrenin güzelleşmesi için elinden geleni yaptı. Bizlere de çok güzel anlatıldıkça gururlandıracak anılar bıraktı” dedi.
TÜRKİYE’DE CENNET DENİLEBİLECEK MEKANLAR YARATTI
Muhterem Okutur’un oğlu Selim Okutur’da “Allah herkese geride böyle güzel eser bırakabilmeyi nasip etsin, kendisi gitti ama Türkiye’de cennet denilebilecek mekanlar yarattı. Mekanı cennet olsun” dedi.

Muhterem Okutur, orman yüksek mühendisi olarak 30 yıl boyunca Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde çalıştı. On binlerce ağaç dikti. Birçok sahanın orman haline gelmesine öncülük etti. 1978’de emekli olduktan sonra da ağaç dikmeye devam etti. 92 yaşındaki ‘Yeşil Dede’ Okutur: “Bugüne kadar diktiğim ve diktirdiğim fidanlar 40 milyonu geçmiştir. Çocuklarım ve torunlarım gibi onlar. Hâlâ gördüğüm her boşluğa fidan dikesim geliyor.” Gaziantep’in Nizip ilçesinde 1927 yılında doğan Okutur, Orman Fakültesi’ne devam ederken bir taraftan da orman işletmesinde işçi olarak çalışıyordu. Aldığı yevmiye ile okul giderlerini karşılıyor, işçilik yaparken boş zamanlarında bir çam ağacının üzerinde ders çalışıyordu. İstanbul Orman Fakültesi’nden 1951 yılında mezun olduktan sonran ilk görev yeri Kahramanmaraş’tı. 3 yıl sonra Hatay’ın Serinyol ilçesine tayin oldu. Denizli’den Isparta’ya kadar birçok bölgede görev aldı. 1978’de emekli oluncaya kadar miyonlarca fidanın dikilmesine, dekarlarca alanın ormana dönmesine fiilen emek vermişti. 2009’da TBMM’den üstün hizmet öldü aldı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.