İŞ KADINLARI DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

27 Temmuz 2024 - 08:38

İŞ KADINLARI DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

İŞ KADINLARI DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI
Son Güncelleme :

08 Kasım 2022 - 22:27

16 views

KAGİDEM ve GİKAD ortaklığında girişimci kadınlara yönelik düzenlenen söyleşi ve imza günü kapsamında Silk and Cashmere’in kurucusu Ayşen Zamanpur Gaziantep’e geldi. Ayşen Zamanpur, GİKAD Başkanı Gamze Aşnük ve KAGİDEM Genel Koordinatörü Nihal Sabak’la birlikte deneyimlerini aktardılar.

Kaşmir ile ipekten yaratılan özgün ve zaman ötesi tasarımlarıyla Türkiye ve dünyada tutkuyla sevilen Silk and Cashmere markasının kurucusu Ayşen Zamanpur, KAGİDEM koordinasyonunda Gaziantep’e gelerek, ‘’Bir Girişimcinin Tutku ve Direniş Öyküsü’’ adlı girişimcilik söyleşisinde deneyimlerini aktardı.
Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye çok sayıda iş insanı ve kadın girişimci katıldı.
AŞNÜK: “150 KADIN GİRİŞİMCİYE KOSGEB DESTEĞİ VERDİK.”
‘’Bir Girişimcinin Tutku ve Direniş Öyküsü’’ adlı girişimcilik söyleşisinde konuşan GİKAD Başkanı Gamze Aşnük açılış konuşması yaparken deneyimler ve tecrübeler bizler için çok önemli bu yüzden bu paylaşımları çok faydalı görüyoruz diyerek şu şekilde konuştu: ‘’Girişimci kadınları destekleme derneği olarak zaman zaman deneyim paylaşımları yapıyoruz bu deneyimler bizler için çok önemli, hali hazırda işi olan ve bunu geliştirmek isteyen kadınlara mentörlük yapmak için kurulduk. Avrupa birliği projeleri yapıyoruz 1000 kadına girişimcilik ve liderlik eğitimi verdik. Özellikle üniversite okuyan genç kızlarımıza mobing nedir, nasıl fark edilir ve buna karşı neler yapılır diye 3 tane seminer yaptık ve bu çok ses getirdi. Ayrıca 150 kadın girişimciye KOSGEB desteği verdik. Önümüzdeki günlerde de GİKAD Akademiyi de kurmayı planlıyoruz’’ dedi.
SABAK: “KADINLARIN HEPSİNİN ORTAK ÖZELLİĞİ İSTEKLİ OLMALARI”
KAGİDEM Genel Koordinatörü Nihal Sabak ise sözlerine kendisini ve iş başarılarını anlatarak başladı. Sabak: ‘’Yaklaşık 15.000 kişiye girişimcilik eğitimi verdim aynı zamanda TÜBİTAK mentörüyüm. Şimdilerde ise KAGİDEM Genel Koordinatörü olarak devam etmekteyim. Türkiye’de ilk olarak kurulan KAGİDEM, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansının ortaklaşa yapmış olduğu bir merkezdir. Girişimci kadınlarımıza satış, pazarlama ve marka olma yolunda destekler, eğitimler veriyoruz. Aslında KAGİDEM bir girişimcilik okuludur, bize başvuru yapan kadınların hepsinin ortak özelliği istekli olmaları, inanmaları ve başaracağım diyebilmeleriydi’’ dedi.
ZAMANPUR: FİKİR ÇOK ÖNEMLİ. HER ŞEYİN ÖZÜ FİKİR
Söyleşide, Ayşen Zamanpur tutku ve direniş içerisinde başarılarından söz ederek şu ifadelere yer verdi: ‘’Kaşmir Yolu adli kitabımın ilk kapağında açar açmaz ‘’Bu benim ilk ve son romanım’’ yazıyordu ancak dayanamadım ve diğer kitabımda şu şekilde başlıyor ‘’sözümde duramadım’’… Geçtiğimiz günlerde de Yılın En İyi Marka ödülünü aldı kitaplarım… İş hayatıma gelecek olursak, hatalar, yanlışlar, başarısızlıklar oluyor ama sonra tutkuyla heyecanla ortaya çıkan şey güzel bir şey oluyor. Önce güzel bir düş. sonra o düşü güzel bir fikre dönüştürmek, projelendirmek ve o projenizi gerçekleştirmek için çaba göstermeye bağlı. Hayatım direnmekle geçti. Hayatta en çok ne yaptınız deseniz direndim derim. Sürekli direndim, ayakta kalma savaşı verdim. Başımıza gelmeyen herhangi bir şey kalmadı iş dünyasında ama ben bu markaya hep inandım. Sorunların moralimizi bozmasına izin vermedik. Fikir çok önemli. Her şeyin özü fikir. Doğru bir fikir bulmanın yolu da, yüzlerce saçma fikir bulmak. Bütün yolun başında olanlar her şeye değdi… yaşadığım her şeye değdi. İyi ki de yapmışım dedim her şey için’’ diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.