TAŞKIN: “TÜRKİYE YÜZYILI” İLETİŞİMİN DE YÜZYILI OLACAKTIR” « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

20 Mayıs 2024 - 05:12

TAŞKIN: “TÜRKİYE YÜZYILI” İLETİŞİMİN DE YÜZYILI OLACAKTIR”

TAŞKIN: “TÜRKİYE YÜZYILI” İLETİŞİMİN DE YÜZYILI OLACAKTIR”
Son Güncelleme :

12 Ocak 2023 - 18:48

13 views

Gaziantep’te Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği iş birliğinde yerel medya buluşmaları kapsamında “Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir” başlıklı panel düzenlendi. Panelde çağın hastalığının dezenformasyon olduğu belirtilirken, bununla mücadelenin yoları anlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemize karşı yürütülen sistematik dezenformasyon kampanyalarına karşı İletişim Başkanlığımız bünyesinde müstakil bir birim oluşturduk. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’’ diyerek, Başkanlık bünyesinde Dezenformasyonla Mücadele Merkezi oluşturulduğunu bildirmişti. Bu kapsamda Türkiye’nin bazı illerinde dezenformasyonla mücadeleyle ilgili çeşitli programlar düzenlendi.

Gaziantep’te Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Medya Derneği iş birliğinde yerel medya buluşmaları kapsamında “Dezenformasyonla Nasıl Mücadele Edilir” başlıklı panel düzenlendi.

TAŞKIN: “TÜRKİYE YÜZYILI” İLETİŞİMİN DE YÜZYILI OLACAKTIR”

İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen panelde, dezenformasyonun çağımızın bir hastalığı olduğunu söyleyerek İletişim Başkanlığı tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde dezenformasyonla mücadeleyle ilgili çeşitli programlar düzenlendiğini belirtti. Taşkın, daha sonra şunları kaydetti: 

“Hakkaniyetin temsilcileri olan gazeteciler ve medya mensupları sağlıklı ve güvenilir haberlerle demokrasiyi güçlendirmektedir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaretlediği üzere “Türkiye Yüzyılı” iletişimin de yüzyılı olacaktır. İletişim Başkanı sayın Fahrettin Altun’un öncülüğünde Türkiye markasını güçlendirmek adına yola çıktı İletişim Başkanlığı. Türkiye iletişim modelini hep birlikte inşa edeceğiz. Türkiye markası çok kıymetli ve önemlidir. Yeni yüzyıl sizlerle Türkiye Yüzyılı olacaktır. Demokrasinin önemli tutumlarından biride özgür, güçlü ve çok sesli nitelikli ve hakkaniyetli bir medya olduğunu işaret eden sayın Fahrettin Altun, bu bağlamda dezenformasyonla mücadele merkezi kurarak hayata geçirmiştir.”

KIZILTAŞ: “DEZENFORMASYON BÜTÜN ÜLKELER İÇİN PROBLEM OLDU”

Medya Derneği Başkanı ve Takvim gazetesi köşe yazarı Ekrem Kızıltaş ise Türkiye’nin dünyada ki konumundan bahsederek, “Dezenformasyon bütün ülkeler için problem oldu artık. Her ülkenin kendine göre bir derdi var. Tahmin ediyorum, Türkiye açısından bu sorun biraz daha fazla. Dünya üzerinde bulunduğumuz yer dolayısıyla Türkiye’yi Türkiyelilere bırakmak istemeyenlerin olduğunu biliyoruz.” dedi. 

KÖKSALAN: ‘’DEZENFORMASYON TEHDİTE DÖNÜŞMEYE BAŞLADI’’

Dinleyicilerden Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Köksalan da dijital ve sosyal medyanın öne çıkmasıyla beraber dezenformasyonun sıkça tartışılır hale geldiğini söyledi. 

Söz konusu toplantının faydalı olacağına inandığını belirten Köksalan, şöyle devam etti: “Günümüzde dezenformasyon hükümetlerin ve politika aktörlerin ya da güçlü yayıncıların bir aracı olarak kullanmasından çıkıp toplumun tamamına yayılan ve bir tehdit haline dönüşmeye başladı. Burada da konuşulduğu gibi dezenformasyon en çok haberciler için büyük bir tehdit. Gerçek habere ulaşmak isteyenler içinde ayrıca bir tehdit. Burada güzel bir toplantı yapıldı. Sunumlar yapıldı faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

KARDAŞ: ‘’DEZENFORMASYON ÖNEMLİ BİR GÜVENLİK MESELESİ’’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 

‘’İletişim başkanlığı olarak dezenformasyonla mücadele merkezi ağustos ayında kuruldu ancak dünyanın birçok ülkesinde böyle yapılar mevcut. Bu yapılar bu dezenformasyon dediğimiz hadiseyi, bu yeni çağın, yeni zamanın kodlamasıyla dezenformasyon diyoruz. Yalan haber demiyoruz artık. Bu meseleyle mücadele konusunda hem kamuoyunun hem medyanın hem özel sektörün hem üniversitelerin bir araya gelip bir şekilde bu meseleleri nasıl çözebiliriz? Yolları ne olabilir? Birlikte nasıl bununla mücadele edebiliriz? Daha sık konuşmamız gerekiyor. Biz bu bilinçle başlayacağız. Daha 4 ay oldu kurulalı. Ama dezenformasyonla mücadele konusunu çok önemsiyoruz. Çok ciddiye alıyoruz. Çünkü bu konu gerçekten bu dönemin bütün ülkeler için, bütün devletler için bir ulusal güvenlik meselesi ve özellikle sizler için gazeteciler için de çok büyük bir problem yerel medya bunun en önemli ayağı, en önemli bileşeni bize göre. Çünkü birçok dezenformasyon hem yerelden, çok güçlü bir şekilde yayılabiliyor. Bunun önüne de hep beraber geçebiliriz. Üzerimize düşen ne varsa da yapmaya hazırız’’

Panelde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, TRT Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Göksu ve Daily Sabah Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Çelik de konuşma yaptı.

Programa, gazeteciler, kurumların halkla ilişkiler ve medya bölümü sorumluları ile üniversitelerin iletişim fakültesi dekanları katıldı. GÜLBURCU ERMAYASI

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.