TEKERLEKLİ SANDALYENİN ÇALINTI OLDUĞUNU HASTANEDE ÖĞRENDİLER « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

19 Nisan 2024 - 02:58

TEKERLEKLİ SANDALYENİN ÇALINTI OLDUĞUNU HASTANEDE ÖĞRENDİLER

TEKERLEKLİ SANDALYENİN ÇALINTI OLDUĞUNU HASTANEDE ÖĞRENDİLER
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2022 - 19:17

28 views

*Gaziantep’te tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan bir aile, 2013 yılında internetten tekerlekli sandalye satın aldı. 9 yıl aradan sonra o sandalyenin çalıntı olduğu ortaya çıktı. Gaziantep Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci, sanal ortamda güvenli sitelerden alışveriş yapılmasını isterken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ’de mağdur aileye tekerlekli sandalye hediye etti.

TEKERLEKLİ SANDALYENİN ÇALINTI OLDUĞUNU HASTANEDE ÖĞRENDİLER
54 yaşındaki C. A. rahatsızlığından dolayı tekerlekli sandalye kullanıyordu. İddiaya göre C. A. tedavi için gittiği Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesinde kullandığı sandalyenin çalıntı olduğunu öğrendi. Hastaneden çalındığı öne sürülen sandalyeye güvenlikler tarafından el konulunca C. A. hayatının şokunu yaşadı.
HAFTADA YAKLAŞIK 10 TEKERLEKLİ SANDALYE ÇALINIYORMUŞ
C. A.’nın eşi F. A, “Önceki gün hastaneye gittik. Bizi durdurdular. Bize, “Bu tekerlekli sandalyeyi çalmışsınız” dediler. Biz de çalmadığımızı söyledik. 2013 yılında abim annem için internetten almıştı. Annem vefat ettikten sonra eşimin rahatsızlığından dolayı bize verdiler. Abim 2013 yılında 150 liraya almıştı. Elimizden aldılar. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma Hastanesinde haftada yaklaşık 10 tekerlekli sandalye çalınıyormuş.” ifadesini kullandı.
BÜYÜKŞEHİR, YENİ TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE ETTİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hastane güvenlikleri tarafından tekerlekli sandalyesi alınan vatandaşa yeni bir sandalye hediye ederek mağduriyetini giderdi.
“TÜKETİCİ UCUZLUĞA ALDANIYOR”
Gaziantep Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı İsmet Değirmenci, ucuz ürünlerin insanları cezbettiğini dile getirirken, “Sanal ortamda yapılan alışveriş günümüz için vazgeçilmez bir şey oldu. Güvenilir sitelerde bir sıkıntı olmuyor ama adresi bilinmeyen, internette resmi satışı olmayan firmalardan vatandaşlarımız kesinlikle bir şey almasın. Her gün bu sahte hesaplar yüzünden yüzlerce insan mağdur oluyor. Bir de insanların önüne yem atıyorlar. Örneğin bir ürünün gerçek değeri 100 lira, internette 60 lira. Tüketici de bu ucuzluğa aldanıyor. Sitenin güvenilir olduğuna bakmadan hemen fiyata odaklanarak satın alıyorlar. Zaten ucuz fiyat yazmalı ki insanları cezbetsin. Bu yüzden birçok insan kandırılıp, parasını kaptırıyorlar.” ifadesini kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.