YOL MEDENİYETTİR SU MEDENİYETTİR « GAZİANTEP RADYO ZEUGMA

25 Nisan 2024 - 05:20

YOL MEDENİYETTİR SU MEDENİYETTİR

YOL MEDENİYETTİR SU MEDENİYETTİR
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2022 - 21:11

13 views

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçelerindeki köyleri karış karış gezerek, tarımda verimi artırmak için, çiftçilerle sohbet edip onların sorunlarını çözüme kavuşturmak için çaba sarf ediyor.. Şahin ”Artık toprak ve su yönetimi altın yönetiminden daha kıymetli. Şehir ekonomisi çiftçi ekonomisinden başlıyor” dedi.”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kente bağlı köyleri karış karış gezerek, tarımda verimliliği artırmak için çiftçilerin sorunlarını dinleyerek çözüm üretiyor.
YOL MEDENİYETTİR SU MEDENİYETTİR
Köylere önem verdiğini belirten başkan Şahin“Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra köy yolları artık asfalt oldu. Ak Parti olmasa, Recep Tayyip Erdoğan olmasa, bu yollarını olması mümkün değil. Çünkü o bize yol medeniyettir su medeniyettir dedi .Bu yollar bizi huzura sağlığa mutluluğa 2023’te yeni bir zafer götürecektir.” dedi.
SU YÖNETİMİ ALTIN YÖNETMİ KADAR ÖNEMLİ
Şahin “Su o kadar önemli ki, su yönetimi altın yönetimi kadar önemli. Bir damla su bir damla altından daha kıymetli. O yüzen çiftçilerimiz daha iyi mahsul almaları için su kanallarının çiftçilerimizin istediği şekilde düzenlenmesi lazım. Biz bunu Ankara’ya gittiğimizde bakanlarımıza vekillerimize anlattık. Şu anda bir taraftan DSİ, bir taraftan Büyükşehir belediyesi yapıyor. Göletlerdeki su kanallarını çiftçilerimizin istediği şekilde yaptığımızda, çiftçi suya kavuşacak, toprak suya kavuşacak ve verimlilik artacak”
ŞEHİR EKONOMİSİ ÇİFTÇİ EKONOMİSİNDEN BAŞLIYOR,
Şahin “Bu gün en büyük sorun gıda enflasyonu. Gıda enflasyonu için maliyetleri daha aşağıya düşürmemiz gerekiyor. Daha fazla ekmemiz, daha taze üretmemiz ve daha fazla çalışma yapmamız gerekiyor. Bunu tek başına Tarım Bakanlığı’nın yapacağı bir iş değil. Artık yerel bir kalkınmada yeni bir dönem var. Yeni bir nesil var. Şehir ekonomisi çiftçi ekonomisinden başlıyor, su yönetiminden başlıyor. Bunun için çalışıyoruz. Suya kavuşunca ikinci üçüncü ürün alınıyor ve verimlilik artıyor. Ana tohum ata tohum kullanınca o verim daha da artıyor. Çifçiler öğretmen onlar bize söylüyor biz gerekeni yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.